Rick Jillissen

Bij Rick begon alles toen hij negen jaar was.  Zijn vader speelde gitaar, dus wilde Rick ook gitaar spelen. Op de middelbare school kwam hij in het schoolbandje terecht waar ze met eigen werk regelmatig optraden en tal van prijzen wonnen.

Na wat omzwervingen in Amerika kwam Rick bij de coverband Dr. Bob terecht waarmee hij regelmatig in Denemarken en Oostenrijk speelde.
Vervolgens werd Rick gevraagd om te komen spelen in de band van Lynn Ryan, die een deal had bij SMART (Sony). Clips en TMF , MTV en airplay op radio 3 hadden veel optredens tot gevolg tot de zangeres naar London vertrok.

Vlak na deze tijd werd de coverband The Yeti Allstars met o.a. Martin van der Starre (Jezus Christ Superstar, Route 66) opgericht . Tevens werd tijdens deze periode ook de band Glowball, opgezet (met Johan Witt , Martin van der Starre,  Kenneth Markesteijn en Mark van der Werff) waar Rick de gitarist van werd. Veel radio-optredens  (o.a. 3FM) en festivals waren het gevolg. Ook rondde hij in deze tijd de Pedagogische  Academie af.
Rick en Johan hebben kort hierna de bandcoaching organisatie Ready to Play opgericht.
Vanaf 2005 is Rick stand-in als backingvocal en akoestisch gitarist bij de begeleidingsband van Marco Borsato.

Terug naar het team