Jeroen van Leeuwen

 

Drums, keys, basgitaar, bandcoaching, engineer en producer.

 

Jeroen van Leeuwen (25 jr.) is van kinds af aan al aan het drummen. Als hij vanaf zijn 7e jaar bij het Koorenhuis in Den Haag les krijgt van o.a. Willem Janssen en later Ruben van Roon, blijkt zijn talent en passie voor drummen zo goed te zijn, dat hij wordt aangespoord om auditie te doen bij het Conservatorium afdeling Pop en Rock in Amsterdam. En met succes, want hij wordt direct aangenomen en haalt daar dan ook zijn Bachelor in juni 2013. Tijdens zijn studie ontdekt hij ook zijn talent voor producen, componeren en engineering (Logic Pro X).
Ook speelt hij daar regelmatig basgitaar en keys.

 

 

Eenmaal afgestudeerd start hij met drumlessen geven en voor R2P geeft hij ook bandcoaching op basisschool De Zonnebloem te Den Haag. Het lesgeven vindt hij geweldig en gaat hem goed af. 
Zelf drummen, componeren en producen doet hij, samen met Matteo Ianella (zijn jeugdvriend en mede-student), in hun band Single Pilot. Met deze band kwamen zij al tot de finale van De Grote Prijs van Nederland in 2015! De andere (Haagse) band waarin hij drumt, The Cavern, treedt al regelmatig op, met als voorlopig hoogtepunt het LifeILive-festival van 26 april 2016.

 

Jeroen heeft ook  inmiddels een kleine, professionele studio ingericht waar hij zijn productie- en engineering-skills kan inzetten voor diverse muzikanten en bands.

 

 

 

Terug naar het team